Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aqua Challenge 2015, cel mai important maraton de înot

ro

20 Aug, 2015 16:16 2614 Marime text
 
Sâmbătă (22 august), de la ora 9.00, pe plaja Zoom Beach din Constanţa, va avea loc a cincea ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge. Competiţia este organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, patronată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, împreună cu echipa Smartatletic şi în parteneriat cu DJST Constanţa. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Constanța, prin proiectul „Constanța te lansează la apă”, și va fi urmat, la finalul lunii septembrie, de alte două întreceri, „Crosul Copiilor”, în Piața Ovidiu, și „10k road challenge”, un cros pe un traseu între Piața Ovidiu și stațiunea Mamaia și retur.
Întrecerea va avea trei probe, cea superscurtă, pe distanţa de 500m (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 250m distanţă de ţărm, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Pentru aceasta probă nu se impune un stil anume de înot. Este ideală pentru copii, începători şi persoane care nu au mai participat la concursuri openwater sau la antrenament de triatlon. Timpul limită în care trebuie să vă încadraţi este de o oră. Ora de start: 9.00), cea scurtă, de 1.500 de metri (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 750m distanţă, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Recomandată persoanelor care înoată regulat.
Pentru această probă nu se impune un stil anume de înot. Ora de start: 9.30) şi cea lungă, de 5.000m (de la punctul de plecare se înoată 2500m până la barca salvamarilor şi se revine spre start. Destinată sportivilor legitimaţi la cluburile de performanţă sau de masters sau persoanelor care pot face dovada unei participări la un maraton de înot pe această distanţă. La această probă se impune stilul de înot crawl. Timpul limită în care trebuie să vă încadraţi este de două ore şi jumătate. Ora de start: 9.30).
Fiecare participant va primi un Kit, care conţine următoarele: cască înot, Voucher reducere TYR - 15%, tricoul oficial al competiţiei şi cip de cronometrare. Predarea kiturilor se va face vineri, între orele 16.30 şi 21.00, când se pot face şi înscrieri de ultimă oră, şi sâmbătă, între orele 7.00 şi 8.15, pe plaja Zoom Beach din Constanţa.  
Primii trei participanţi de la fiecare categorie de vârstă, feminin şi masculin, vor primi cupe, diplome şi produse din partea partenerilor evenimentului. Câştigătorii vor fi premiaţi cu vouchere în valoare de 100 ron de la Emag, iar ceilalţi participanţi clasaţi pe podium vor primi produse de la TYR si Techir. La probele de 1.500 metri şi 5.000 metri, OPEN, vor exista premii în bani, valoare totală fiind de 4.700 lei.
„Cel mai important este să vă simțiți bine la ‎Aqua Challenge și să înotați ca și cum ați făcut asta de-o viață. Acest concurs înseamnă voie bună, prieteni, familie și plăcerea de a face mișcare”, le-a transmis Răzvan Florea participanților.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii