Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape o sută de morți. Atentat cu ambulanța-capcană în Afganistan. Zeci de răniți

ro

28 Jan, 2018 06:12 3421 Marime text
O bombă foarte puternică care fusese ascunsă într-o ambulanţă a explodat la un punct de control aflat în apropierea cartierului cu instituţii de stat şi ambasade, din Kabul-Afganistan.
 
Cel puţin 95 de oameni au fost ucişi şi alţi 158 răniţi într-un atentat comis la Kabul, dar bilanţul este unul provizoriu, numărul victimelor va creşte, pentru că mulţi dintre răniţi sunt în stare gravă, spun oficialii afgani.
 
Atacatorii au condus o ambulanţă-capcană, plină cu explozibil, dincolo de un punct de verificare al poliţiei, pe o stradă care era deschisă doar celor care lucrează pentru instituţii guvernamentale.
Explozia a avut loc în apropierea vechii clădiri a Ministerului de Interne şi a birourilor UE.
Martorii au povestit că zona - unde se află numeroase ambasade şi sediul poliţiei - era foarte aglomerată la momentul exploziei.
 
Atentatul a fost revendicat de talibani şi vine la doar o săptămână după ce teroriştii din aceeaşi grupare au luat cu asalt un hotel de lux din Kabul. 20 de oameni au fost ucişi atunci, printre care şi 14 străini.
 
Atacul este cel mai sângeros din octombrie 2017, când 176 de oameni au fost ucişi în Afganistan în decurs de o săptămână.

(Agerpres)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii