Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:39 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 700 de persoane şi peste 100 de autovehicule, depistate de poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen

ro

27 Nov, 2016 14:10 960 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 632 de persoane, 129 autovehicule, 27 de documente şi 4 plăcuţe de înmatriculare auto, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 18 – 25 noiembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 422 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen).  

Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au depistat 141 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 90 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 22 de documente și 4 plăcuţe de înmatriculare.

Totodată, 210 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 25 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar  5 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 39 de autovehicule și 5 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii