Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aprecierile militarilor pe timp de pace vor începe pe 1 decembrie

ro

27 Nov, 2014 19:13 1075 Marime text
În Monitorul Oficial al României, publicat astăzi, partea I, cu numărul 863/27.XI.2014, a fost publicată metodologia întocmirii aprecierilor de serviciu pentru cadrele militare din structurile Ministerului Apărării Naţionale, pe timp de pace.

Astfel, pe timp de pace, desfăşurarea activităţii de apreciere de serviciu a cadrelor militare se desfăşoară pe durata unui an calendaristic. Pentru acest proces de evaluare profesională, în perioada 1 decembrie – 31 ianuarie se vor derula mai multe activităţi. În luna decembrie, structurile de resurse umane revizuiesc schemele de apreciere pentru anul în curs şi le întocmesc pe cele pentru anul următor, organizează instruirea personalului cu atribuţii de apreciere şi distribuie evaluatorilor iniţiatori fişele de apreciere de serviciu anuale pentru anul viitor.
În primele 10 zile lucrătoare din luna ianuarie, evaluatorii iniţiatori consemnează rezultatele evaluării proprii în fişele de apreciere de serviciu anuală, pentru anul anterior, şi stabilesc obiectivele în curs.

În următoarele cinci zile lucrătoare, evaluatorii consemnează rezultatele evaluării proprii pentru anul anterior şi decid calificativul final.
În cel mult trei zile lucrătoare de la hotărârea calificativului, se aduce la cunoştinţă cadrului militar evaluat calificativul obţinut.

Cadrelor militare care îndeplinesc condiţii spre a fi propuse pentru înaintare în grad, la termen, li se întocmesc aprecieri de serviciu aferente ultimului an de stagiu minim în gradul deţinut în luna octombrie a anului precedent. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii