Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivul nebănuit Apple Watch nu funcționează dacă ai tatuaje

ro

30 Apr, 2015 18:22 1930 Marime text
 
Tatuajele din zonă încheieturilor afectează un senzor al Apple Watch, mai exact cel menit să îți monitorizeze pulsul, susțin unii posesori de ceasuri inteligente, relatează CNN Money, potrivit Ziare.com.   
 
Problema este cu atât mai gravă cu cât Apple Watch folosește aplicația pentru puls că să își dea seama dacă îl porți sau nu, așa că, dacă acest senzor nu funcționează corect, nu mai poți utiliza Apple Pay, nu primești notificări, nu poți primi apeluri și așa mai departe.
 
Unii posesori de Apple Watch s-au plâns pe Reddit și Twitter despre problemă tatuajelor, iar reprezentanții Apple au confirmat pe blogul companiei iMore că această dificultate există într-adevăr.
 
Specialiștii de la Apple au explicat cum împiedică tatuajele monitorizarea pulsului. Ceasul inteligent transmite niște semnale luminoase verzi, care ajung în sânge și sunt reflecate înapoi către apărat sub formă de infraroșii.
 
Când inimă ta bate, ai mai mult sânge în vene, iar între bătăi ai mai puțin. Prin monitorizarea timpului dintre bătăile inimii, Apple Watch îți poate calculă pulsul. Totuși, tatuajele colorate, în special cu roșu, absorb la rândul lor lumina verde și transmit înapoi lumina roșie, așa că pulsul nu mai este calculat corect. Însă și cele negre pot provocă disfuncționalități.



Sursa: Ziare.com
Sursa foto: es.engadget.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii