Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apple va produce peste 5 milioane de ceasuri inteligente

ro

17 Feb, 2015 19:47 1917 Marime text
Grupul informatic american Apple a comandat subcontractanţilor asiatici să-i producă între cinci şi şase milioane de ceasuri inteligente Apple Watch în primul trimestru al anului, înainte de lansarea pe piaţă a produsului în luna aprilie, relatează Dow Jones Newswires, citat de capital.ro.

Comenzile pentru Apple Watch sunt similare cu cele făcute de Apple pentru ultimul său produs complet nou, tableta iPad. Apple a vândut 7,5 milioane de iPad-uri în primele şase luni de la introducerea pe piaţă a acestui produs în luna aprilie 2010.

Compania taiwaneză Quanta Computer va fi principalul subcontractor pentru Apple Watch şi potrivit unor surse din interiorul companiei a şi început producţia de masă. Pentru a fi sigur că comenzile vor fi respectate înainte de lansarea din aprilie, muncitorii vor lucra non-stop şi în perioada sărbătorilor noului an chinez la uzina Quanta din provincia Changshu, China, relatează capital.ro.

Dow Jones Newswires susţine că Apple Watch va veni în trei versiuni. Modelul de bază, denumit Apple Watch Sport, va reprezenta circa jumătate din comenzile pe primul trimestru, în timp ce modelul de mijloc Apple Watch va reprezenta o treime din unităţile comandate pentru primul trimestru. În schimb, comenzile pentru modelul de vârf, Apple Watch Edition, dotat cu o carcasă din aur de 18 karate, ar urma să fie relativ mici în primul trimestru dar cu toate acestea Apple are de gând să înceapă să producă peste un milion de unităţi din acest model în fiecare lună din trimestrul al doilea. Analiştii se aştepată ca cererea pentru modelul de vârf să fie una ridicată pe piaţa din China, unde vânzările Apple sunt în creştere, notează sursa citată.

Preţurile pentru Apple Watch Sport vor începe de la 349 de dolari. Deşi Apple nu a anunţat încă preţurile pentru celelalte versiuni, analiştii estimează că modelul de vârf va fi unul dintre cele mai scumpe produse vândute vreodată de Apple, depăşind pragul de 4.000 de dolari pentru un computer Mac Pro.



Sursa: capital.ro
Sursa foto: forbes.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii