Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apple intenţionează să profite de dobânzile mici în franci

ro

09 Feb, 2015 17:44 1252 Marime text
Apple intenţionează să adauge la vânzările record de obligaţiuni pe care le-a efectuat în ultimii doi ani o emisiune de obligaţiuni în franci elveţieni, pentru a profita astfel de nivelul foarte scăzut al dobânzilor, a declarat o persoană apropiată situaţiei, citată de antena3.ro.

Goldman Sachs şi Credit Suisse au fost angajate ca aranjori ai operaţiunii, care ar putea avea loc cel mai devreme mâine.

Creşterea puternică a cererii pentru obligaţiunile denominate în franci elveţieni a dus la scăderea randamentului obligaţiunilor guvernamentale în teritoriu negativ, ceea ce înseamnă că investitorii sunt dispuşi să plătească pentru a împrumuta statul elveţian, pe termen de până la 10 ani.

În luna ianuarie, banca centrală elveţiană a eliminat pragul valutar pentru francul elveţian, ceea ce a dus la aprecierea puternică a monedei. Randamentul negativ al obligaţiunilor guvernamentale pe termen de 10 ani, în prezent de -0,34%, face ca şi Apple să să poată împrumuta ieftin, întrucât preţurile obligaţiunilor companiilor sunt corelate în general cu preţurile titlurilor de stat, relatează antena3.ro.

Apple nu a decis care va fi termenul scadent al obligaţiunilor, dar compania ar putea vinde obligaţiuni pe termen scurt cu randament negativ, o premieră pentru o emisiune făcută de o companie în Europa. Apple ar putea vinde şi obligaţiuni pe termen de 10 ani sau de 15 ani, cu un randament scăzut, de o singură cifră.



Sursa: antena3.ro
Sursa foto: thenextweb.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii