Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apelul în dosarul Referendumului se judecă în septembrie

ro

16 Jul, 2015 22:35 1244 Marime text
 
Instanţa supremă a stabilit pentru 28 septembrie primul termen al apelului în dosarul în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi alţi 70 de inculpaţi pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a înregistrat contestaţiile inculpaţilor care au primit pedepse cu închisoarea, cât şi a procurorilor, în cazul celor care au fost achitaţi.
Amintim că judecătorii ICCJ l-au condamnat, în 15 mai, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, decizia nefiind definitivă.
Instanţa arată, în motivarea deciziei, că nu este ilegală îndemnarea cetăţenilor de a merge la vot chiar şi în ziua referendumului, ci transmiterea de mesaje privind modul cum ar trebui să se voteze, iar pentru aceste mesaje a fost condamnat Dragnea. Prin aceeaşi decizie, alţi peste 20 de inculpaţi au fost achitaţi.
În ziua în care a fost condamnat, Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei. Tot atunci, Dragnea a renunţat şi la funcţiile politice, el fiind atunci preşedinte executiv al PSD.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii