Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apelarea la mila publicului, sancționată de polițiștii constănțeni. Ce amenzi au aplicat agenții

ro

10 Jun, 2018 16:15 2385 Marime text
Politiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine și liniște publică ale Direcției Generale Poliția Locală au acționat astăzi pentru depistarea celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța.

Astfel, în cursul zilei de diminică, lucratorii Direcției Generale Politia Locala Constanta au depistat 5 persoane care apelau la mila publicului exercitând acte de cerșetorie în zonele lăcașelor de cult/biserici/ cimitire.

Echipajele politiei locale au aplicat 5 sanctiuni contraventionale în valoare totala de 200 lei, dispundu-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din exercitarea faptelor antisociale. De asemenea, polițiștii locali au identificat o persoană majoră, având capacitatea de a munci și care apela la mila publicului în zona Mircea Cel Bătrân-Biserica Greacă din Constanța, cerând ajutor material, folosindu-se de prezența unui minor.

”În acest caz, s-a demarat procedura sesizarii instituției abilitate, conform articolului 293 din Codul de Procedură Penală, întrucât fapta întrunea elementele constitutive ale infracțiunii Folosirea unui minor în scop de cersetorie, asa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal. Persoana în cauză a fost predata sectiei de politie de pe raza de competență teritorială. Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei D.G.P.L Constanța :SPUNE STOP CERȘETORIEI!", să nu mai dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane și astfel, împreună, să eradicăm acest fenomen”, a precizat DGPL Constanța.

Sursă foto: DGPL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii