Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aparatură nouă pentru secția Anestezie Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (galerie foto)

ro

24 Oct, 2018 16:19 1651 Marime text
Șanse în plus pentru pacienții aflați în stare gravă,  internați în secția Anestezie Terapie Intensivă și compartimentul ATI Copii.

Fiecare pat dispune, în momentul de față, de monitor și ventilator, stație centrală de injectomate și pompe volumetrice.

În această perioadă Spitalul Clinic Județean de Urgență  “Sf. Apostol Andrei ” Constanța a fost dotat cu aparatură de top constând în:

-42 monitoare funcții vitale;
-24 ventilatoare (medii și ultraperformante),
-3 stații centrale.

Bunurile au fost achiziționate în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială . Intregul personal din cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă și compartimentului Anestezie Terapie Intensivă Copii a fost special instruit pentru a exploata corect aparatura primită.

Stațiile centrale asigură monitorizarea centralizată a pacienților critici. Practic, toate monitoarele din salon sunt vizibile  în același timp, pe un singur ecran . Medicii si asistentele pot vizualiza concomitent parametrii funcțiilor vitale la toți pacienții din salon.

Gradul de siguranță al pacienților critici internați în secția ATI și compartimentul  ATI copii, din cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei ”, a crescut considerabil în urma programului derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială.
 

Sursa foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență  “Sf. Apostol Andrei ” Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii