Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aparatură medicală falsificată ajunsă la Constanţa? Iată despre ce este vorba

ro

25 Oct, 2012 02:08 1375 Marime text

Reprezentanţii unei societăţi din Cluj au încercat să păcălească peste 50 de unităţi spitaliceşti şi centre de transfuzii din România, livrând aparatura de calitate îndoielnică, sub sigla falsificată a unui producător european consacrat.

Din fericire, s-au stricat imediat după punerea în funcţiune şi totul a fost descoperit înainte să fie plătite.

La centrul de transfuzii din Braşov au ajuns două echipamente medicale, care trebuiau să ajute la analizarea sângelui. Au fost livrate de firma Redox Lab SRL.

Firma din Cluj a trimis aparatura medicală de calitate îndoielnică şi la spitalul Colţea din Capitală. Specialiştii de aici şi-au dat seama însă imediat că sunt probleme cu ele, aşa că le-au returnat.

Problemele erau însă dintre cele mai grave.

Potrivit protv, echipamentele medicale care au ajuns la centrele de transfuzii din Bucureşti, Brăila, Constanţa, Harghita, Braşov dar şi în marile spitale ale României s-au stricat unele după altele. Procurorii au intrat pe fir.

Documentele aparatelor medicale erau falsificate. Erau vândute mai apoi spitalelor cu eticheta de Italia, deşi acestea proveneau din India.

Reprezentanţii firmei REDOX au refuzat să comenteze acuzaţiile. Compania a câştigat o licitaţie organizată de ministerul Sănătăţii, iar banii proveneau din fonduri Phare.

Practic, responsabilii au promis că livrează marfa de 355.000 de euro din Italia, dar au adus din India produse de 115.000 de euro. Acum sunt acuzaţi, printre altele, de instigare la fals.

Mai multe detalii pe stirileprotv.ro.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii