Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apărători ai Ortodoxiei între Dunăre și Mare. La Cernavodă au fost comemorați 5 preoți arestați în 1951. Cine sunt. Cine a participat

ro

29 Jan, 2017 18:52 5280 Marime text
Astăzi, în cadrul proiectului „Apărători ai Ortodoxiei între Dunăre și Mare în timpul comunismului”, au fost comemorați, la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cernavodă, cinci preoți arestați în anul 1951, într-un lot de 22 de persoane care făceau parte din grupul de Rezistență Națională din Dobrogea.
 
Aceștia sunt Teodor Samoila, Emil Oprișan și Ion Vasiliu de la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cernavodă, preotul Filimon Bolocan de la parohia Saligny și preotul Stelian Popescu de la biserica „Sf. Nicolae Vechi” din Constanța.
Toți au fost comemorați azi în biserica "Sf. Împărați" din Cernavodă, într-un proiect al Departamentului Cultural-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului.

La eveniment a participat și a luat cuvântul Cornelia Dumitrescu, fiica preotului Teodor Samoilă, dr Carmen Ciornea, cercetător CNSAS, părintele Maxim Vlad, de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, Ionuț Druche, directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului și preotul Răzvan Neagu, parohul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cernavodă.

Reamintim că anul 2017 este declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul comemorativ Patriarhul Justinian și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.
 
Sursa foto: Facebook.com/Aparatori-ai-Ortodoxiei-intre-Dunare-si-Mare-in-timpul-comunismului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii