Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apă minerală falsă la Lidl? Cum răspund reprezentanţii lanţului de magazine

ro

06 May, 2014 10:37 2563 Marime text
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat luni, retragerea de pe piață a unei cantităţi de 101.160 de litri de apă minerală naturală aparţinând unui lanţ de supermarketuri din ţară. Potrivit ANPC, sursa de izvor precizată pe etichetă nu figurează în lista apelor minerale naturale recunoscute în Romania.  Este vorba despre un sortiment de apă propriu al lanțului de marketuri Lidl, despre care se suținea că provine de la sursa F4 Roșu, din județul Suceava. ANPC a luat legătura cu Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), care a precizat că nu furnizează apă minerală spre îmbuteliere de la sursa respectivă. „Sursa, în urma controalelor, care se vede şi pe etichetă, este F4 Roşu. În urma adresei făcute către Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale pentru a verifica această sursă, răspunsul pe care ni l-au dat ei spune aşa: «Sursa F4 Roşu nu este înregistrată rezervă sau resursă de apă minerală, iar Societatea Naţională a Apelor Minerale care are în concesiune acest izvor, această sursă, ne-a transmis că nu furnizează apă minerală pentru îmbuteliere din acest foraj». Au fost verificaţi 93 de operatori economici, s-au oprit de la comercializare peste 73.000 litri din sursa F4 Roşu şi operatorul economic, în mod voluntar, a retras 44.644 de litri. S-au aplicat 36 amenzi contravenţionale în valoare de 268.100 lei", a declarat, luni, Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

În replică, reprezentanţii supermarketului Lidl a emis un comunicat prin care îi asigură pe clienţi că „sunt o prioritate pentru Lidl, motiv pentru care luăm în permanenţă măsuri suplimentare de verificare a produselor.
Vă informăm că am retras o parte din apa minerală Saguaro de 2L furnizată de unul dintre producătorii noştri.
Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greşită privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei.
Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiză puse la dispoziţie de producător, că apa minerală Saguaro de 2L nu prezintă probleme de calitate. Apa minerală Saguaro de 2L este furnizată de unul dintre primii trei producători de apă minerală din România. Responsabil pentru informaţiile conţinute de etichetă şi procesul efectiv de etichetare este producătorul. Acesta din urmă a declarat că va remedia în cel mai scurt timp cu reprezentanţii ANPC neconcordanţele informaţiilor conţinute de etichetă.
După remedierea neconcordanţelor privind etichetarea, apa minerală Saguaro de 2L de la respectivul producător se va regăsi spre vânzare în toate magazinele Lidl din ţară.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii