Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi

ro

08 Dec, 2016 17:39 1818 Marime text
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi reaminteşte contribuabililor că până joi, 15 decembrie, au obligaţia să efectueze plata celei de a doua rate de 50% din impozitul pe veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit, precum şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferente acestor venituri, pentru anul 2016.
 
„Contribuabilii care realizează venituri de această natură datorează impozit de 16% şi contribuţie de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5% asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit. Atât impozitul, cât şi contribuţia menţionată, au fost stabilite  prin decizie de impunere emisă de organul fiscal competent şi comunicată contribuabililor potrivit prevederilor art. 47 din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală. Deciziile de impunere au la bază declaraţiile 221 aferente anului 2016, care trebuiau depuse până la data de 25 mai 2016 de către persoanele fizice care, la data declarării, obţineau, individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică, venituri din:
cultivarea produselor agricole vegetale;
exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi alte asemenea;
creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii