Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț NASA Un asteroid va trece joi la mică distanță față de Terra. Ce spun cercetătorii

ro

10 Oct, 2017 21:42 1660 Marime text
Un asteroid de mărimea unei case va trece joi la mică distanță față de Terra. Potrivit cercetătorilor, acesta nu va prezenta însă un pericol pentru planeta noastră. Deplasarea lui prin spațiu va oferi oamenilor de știință ocazia de a participa la un exercițiu de apărare planetară și de a studia un tip de obiect cosmic care este potențial periculos pentru omenire, relatează Digi 24.

"De această dată, nu este un caz îngrijorător, dar putem să profităm de ocazie pentru a ne antrena. În acest fel, în ziua în care lângă noi va ajunge un obiect cosmic cu adevărat periculos, vom fi repetat de mai multe ori înainte", a declarat Detlef Koschny, codirector al departamentului Near-Earth Objects din cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA).


Exercițiul este coordonat de Universitatea Maryland din Statele Unite, cu participarea NASA, ESA și a mai multor observatoare astronomice.

Asteroidul 2012 TC4, care are un diametru cuprins între 15 și 30 de metri, va trece joi printre Terra și Lună. "Este un obiect cosmic foarte mic, de mărimea unei case mai mari", a precizat Detlef Koschny.

El se va afla la o distanță mai mică de 44.000 de kilometri față de planeta noastră, însă, potrivit astronomul Michael Kelley, asteroidul nu prezintă niciun pericol.

Asteroidul se va afla dincolo de zona în care se află sateliții geostaționari. Cel mai îndepărtat dintre aceștia se găsește la o distanță de 36.000 de kilometri în raport cu Terra.

În Europa, moment se va petrece în timpul zilei (05.41 GMT, 08.41 ora României, n.r.). "Însă el va fi vizibil pentru observatoarele europene în noaptea de miercuri spre joi", a subliniat Rudiger Jehn, cercetător în departamentul Near-Earth Objects din cadrul ESA, notează Digi 24.

Sursă foto: Universe Today
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii