Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunt îngrijorător Din ce specie fac parte „fiarele” care au atacat la Constanța

ro

17 Jan, 2015 23:42 1769 Marime text
 
Specialiștii au făcut lumină privitor la atacul de săptămâna trecută al unei haite, la marginea localitații Valu lui Traian.

Analiza în laboratoarele sanitar-veterinare a arătat că animalele despre care localnicii spuneau inițial că ar fi lupi sunt de fapt câini, metiși cu husky siberian. La originea problemei stă abandonul câinilor de rasă, care din lipsa de hrană își regăsesc instinctele primare, adica se sălbaticesc, relatează știrileprotv.ro.

Pornind de la atacul celor cinci sau șase fiare, experții au început să caute explicații. Lesurile au fost studiate în laborator, iar medicii veterinari au fost uimiți să descopere că nu sunt lupi, ci câini - metiși de husky siberieni, sălbăticiți.

În marea majoritate a cazurilor, astfel de animale, dacă sunt părăsite și lăsate fără hrană, își recapată instinctul de prădător. Cu toate ca legea sancționează astfel de fapte, există proprietari de câini care își abandonează animalele la marginea zonelor urbane, iar din încrucișarea necontrolată de rase pot rezulta exemplare foarte agresive.

Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii