Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:17 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important făcut de Răzvan Nicolescu cu privire la aprovizionarea României cu gaze la iarnă

ro

12 Sep, 2014 18:26 965 Marime text
Livrările de gaze din Federaţia Rusă către România vor fi reduse cu 9% sâmbătă şi cu 5% duminică, după ce vineri România a primit cu 5% mai puţine gaze de import, a declarat astăzi ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, transmite România TV.

Nicolescu a afirmat că producţia de gaze naturale a României este de 31 de milioane de metri cubi, iar consumul total este de 16 milioane de metri cubi. De asemenea, importurile din Rusia se ridică la 0,2 milioane de metri cubi, iar acestea se vor reduce în următoarele zile.

Ministrul a purtat astăzi discuții cu reprezentanţii companiei Petrom, Transgaz și Romgaz, cu privire la aprovizionarea României cu gaze la iarnă. Două concluzii s-au tras în urma întrunirii: nu există nicun risc ca populaţia României să fie afectată de o intrerupere a alimentaţiei cu gaze naturale, indiferent de situaţia din regiune. A doua concluzie e că nu se impune să luăm nicio măsură suplimentară pentru a preîntâmpina reducerea alimentării cu gaze naturale.

Răzvan Nicolescu a precizat că va informa în scris CE în legătură cu situaţia apărută astăzi, după ce a informat-o verbal.


Vineri a intrat în vigoare o nouă serie de sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei care implică restricţionarea accesului la pieţele de capital ale UE pentru unele companii petroliere şi din domeniul apărării. În special, UE a restricţionat accesul la pieţele de capital europene pentru Rosneft, Transneft şi ramura petrolieră a gigantului Gazprom - Gazprom neft.

UE a interzis companiilor europene să ofere partenerilor ruşi servicii privind prospecţiunile şi extracţia de petrol la mare adâncime în zona arctică, precum şi în cadrul proiectelor legate de gazele de şist, potrivit documentului publicat vineri de Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, relatează România TV.

sursă foto: realitatea.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii