Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ important de la Casa Judeţeană de Pensii Constanţa cu privire la pensia de urmaş

ro

27 Aug, 2018 16:19 3655 Marime text
Beneficiarii de pensii de urmaş, în vârstă de peste 16 ani, sunt obligaţi ca la începutul fiecarui nou an de studiu (şcolar / universitar) să depună adeverinţă de şcolarizare, conform prevederilor Legii 263/2010, anunţă Casa Judeţeană de Pensii Constanţa.

Adeverinţele, datate după începerea cursurilor din anul scolar / universitar 2018 – 2019, se depun incepand cu:   
  • 10 septembrie pentru cei care urmeaza o unitate de învaţamânt preuniversitara
  • 01 octombrie pentru cei înscrişi în sistemul universitar


Acestea trebuie insotite de:
  • un talon de pensie oricat de vechi sau copia deciziei administrative
  • copia actului de identitate al beneficiarului
  • copia actului de identitate al tutorelui legal
  • formularele: “Cerere pensie restanta” si “Acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal” care pot fi descarcate de pe site-ul institutiei sau achizitionate de la unitatea Xerox din incinta CJP.

Setul de acte poate fi expediat prin posta sau se depune la parterul institutiei, ghiseul nr. 5, de luni pana vineri, dupa cum urmeaza:
  • luni, marti, joi:       08.00 – 14.00
  • miercuri:                08.00 – 16.00
  • vineri:                    08.00 – 13.00

În conformitate cu prevederile art. 78 alin 3 din HG nr. 257/2011 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in cazul în care beneficiarii de pensii de urmaş nu depun adeverinţele de elev/student in termen de 10 zile de la data începerii anului şcolar/universitar, drepturile de pensie vor fi sistate pana la prezentarea acestora.

Incepand cu anul 2011, în conformitate cu prevederile actului normativ menţionat anterior, tinerii beneficiari de pensie de urmaş pot cumula pensia cu venituri salariale indiferent de cuantumul acestora din urmă, drept pentru care studenţii nu mai sunt obligaţi să depună declaraţie pe proprie raspundere că nu realizeaza venituri mai mari de o pătrime din salariul mediu pe economie.
 
"Din evidentele noastre rezulta ca un numar de 1488 de copii si tineri de pe raza judetului Constanta beneficiaza de pensie de urmas", a precizat Casa Judeţeană de Pensii Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii