Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț deloc liniștitor ”Criza refugiaților va dura mulți ani!”

ro

08 Oct, 2015 22:09 1452 Marime text
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat astăzi că actuala criză a refugiaților va dura ani la rând, iar Uniunea Europeană trebuie să găsească soluții pentru a face față acestei situații, mai ales că în prezent numai în Africa există circa 8,5 milioane de refugiați care ar putea încerca să ajungă în Europa, relatează AFP.
 
”Această criză a refugiaților va dura un anumit număr de ani. Nu îmi fac iluzia că ceea ce trăim în prezent va deveni rapid de domeniul trecutului”, a spus șeful Executivului comunitar la o conferință de presă desfășurată la Passau (sudul Germaniei), unde a vizitat o tabără de refugiați. Potrivit agenției EFE, citată de Agerpres, Juncker a susținut din nou ideea împărțirii refugiaților prin cote obligatorii și i-a luat apărarea cancelarului german Angela Merkel, criticată adesea că a agravat această criză prin promovarea unei politici a frontierelor deschise care a încurajat imigranții ilegali să vină în Europa. El a susținut că refugiații veniți în Europa vor contribui la bunăstarea continentului, pentru că, în opinia sa, "cel care fuge nu este un leneș, ci un om care ia decizii și își asumă riscuri".

Dar șeful Executivului comunitar a admis în încheiere că, pe termen lung, această criză nu va fi depășită dacă la nivelul comunității internaționale nu se vor lua măsuri pentru o lume mai justă.



sursa foto: independent.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii