Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ de ultimă oră despre salarii. Ce a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

ro

09 Mar, 2018 22:42 2581 Marime text
Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a vorbit la ”Exces de Putere” despre cele mai recente schimbări salariale și din domeniul contribuțiilor, informează Antena3.ro. 
 

”În sistemul sanitar am făcut toate aceste modificări după cum este scris în programul de guvernare. La ora actuală suntem peste media europeană. În legea salarizării, la absolut toate categoriile de bugetari sunt creșteri. Este adevărat, vor ajunge la aceste salarii în 2022, când legea va fi împlinită, ca să spun așa, până atunci creșterile vor fi etapizate. A fost acel transfer al contribuțiilor, dar de anul viitor se va crește pe diferență, creșterile mari vor fi la cei cu salarii mai mici” a spus ministrul.

 
Despre scăderile salariale întâlnite în practică:
 

”După aplicarea legii am întâlnit multe greșeli de calcul. Întreaga noastră direcție de salarizare din minister discută cu instituțiile unde se întâmplă aceste scăderi. Am avut surprize neplăcute inclusiv la nivelul justiției. În afară de Curtea de Apel Bacău, în rest erau greșite peste tot” a precizat Lia Olguța Vasilescu.

 

”Toți avem tendința să devenim lideri de sindicat, să ne apărăm ce avem în subordine. De aceea s-a luat decizia ca niciun ministru să nu participe la ședința din Parlament. Dacă la 1 ianuarie erau salarii scăzute pentru 3% dintre bugetari, acum sunt pentru 1%”.

 

”În spitale noi avem nevoie de medici și asistente. Aici e un deficit foarte mare. Ordonatorul de credite trebuie să se încadreze în 30%”

Antena3.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii