Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC a dat amenzi şi a confiscat marfă de peste 1 milion lei la ”Dragonul Roşu” (galeria foto)

ro

13 Jul, 2015 20:44 1665 Marime text
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut, astăzi, un control în complexul comercial Dragonul Roşu, în urma căruia au dat amenzi de aproape 700.000 de lei şi au confiscat peste 140.000 de produse de peste 1,1 milioane de lei. Comisarii ANPC, sprijiniţi de 40 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române, au desfăşurat o acţiune de amploare la un centru comercial din judeţul Ilfov, iar în urma verificărilor au dat 125 amenzi în valoare de 694.500 lei, potrivit unui comunicat al autorităţii.
"Acţiunile controlului au vizat operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ. 100 de comisari ai ANPC au verificat respectarea drepturilor consumatorilor la comercializarea jucăriilor, îmbrăcămintei şi încălţămintei. (...) Principalele abateri constatate au fost: lipsa informare a produselor şi etichetarea necorespunzătoare", se arată într-un comunicat ANPC. Informațiile au apărut însă și pe facebook, pe pagina șefului ANPC, Marius-Alexandru Dunca.
ANPC informează că au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, 140.874 de produse în valoare de 1.105.470 lei, şi s-au întocmit şase procese verbale de prelevare pentru diverse produse: haine copii şi adulţi, ciorapi, încălţăminte copii şi adulţi şi prosoape.
"Neconcordanţa elementelor înscrise pe etichetă şi lipsa informaţiilor necesare au fost printre principalele abateri. S-au făcut prelevări de produse care vor fi trimise la Laboratorul Larex pentru a verifica dacă informaţiile înscrise sunt sau nu adevarate. Sfătuiesc consumatorii să fie foarte atenţi de unde-şi achiziţionează produsele şi să solicite bonul fiscal pentru a justifica achiziţionarea produselor în cazul în care vor să facă o reclamaţie. Astfel de controale vor continua, iar abaterile vor fi aspru sancţionate", a declarat preşedintele ANPC.

Sursa foto: Facebook Marius Dunca
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii