Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM. Cum va fi vremea de 1 Mai

ro

28 Apr, 2019 19:23 1977 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă vreme instabilă în minivacanţa de 1 mai. În cursul nopţii de duminică spre luni, ploile vor bate în retragere. Ele vor apărea cu precădere în partea de nord-vest a ţării, în timp ce în rest, norii vor deveni puţini. Temperaturile vor fi plăcute, cu valori minime, cuprinse între 4 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei şi 13 grade pe litoral.
Vremea instabilă va fi prezentă în majoritatea regiunilor inclusiv în primele zile de mai. Furtunile vor prefera nordul, vestul şi centrul ţării, în timp ce în restul zonelor, vor avea o frecvenţă mai mică. Izolat, se vor aduna cantităţi importante de apă şi va cădea grindină. Temperaturile vor fi ridicate până miercuricând vor începe să bată în retragere, astfel pe 1 mai, temperaturile vor scădea ușor, ajung la maxime de 20 de grade în București, 19 grade în Constanța, 16 grade în Cluj-Napoca și Iași.
La munte, aversele cu tunete şi fulgere vor apărea din loc în loc în perioada următoare. Vor fi condiţii de grindină şi, izolat, cantităţile de apă vor fi importante. Temperaturile vor fi agreabile până la mijlocul săptămânii când vor scădea, motiv pentru care, la altitudini mari va apărea lapoviţa.
În schimb, pe litoral, nu vor fi variaţii semnificative ale temperaturii aerului şi apei mării. În fiecare după-amiază şi noapte, vor apărea averse cu tunete şi fulgere, iar vântul va prinde putere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii