Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM Cod galben nowcasting de ninsori și vânt

ro

13 Oct, 2016 09:21 2002 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenționare nowcasting Cod galben de ninsori și vânt puternic, valabilă în următoarele ore, în zona montană a unor județe din Muntenia și Moldova.
 
Potrivit meteorologilor, până la ora 14:30, în zona montană a județelor Neamț și Suceava, la altitudini de peste 1.000 de metri, se va semnala ninsoare însoțită de viscol, cu viteze la rafală de 65 — 70 km/h, care va determina scăderea vizibilității sub 100 de metri.
 
Cod galben de vânt puternic și ninsoare pentru județele Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, până la 13:45
 
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, o atenționare nowcasting Cod galben de vânt puternic și ninsoare pentru zona de munte a județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, valabilă până la ora 13:45.
 
Potrivit meteorologilor, în aceste zone se va semnala vânt puternic, cu viteze la rafală de peste 90 km/h la altitudine de peste 1.800 de metri, dar și ninsoare. Fenomenul va determina scăderea vizibilității sub 100 de metri și izolat sub 50 de metri.
 
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii