Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:08 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversare. Este ziua de naştere a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa

ro

01 Sep, 2017 09:34 1595 Marime text
Preşedintelui CJC, Marius Horia Ţuţuianu, cel mai tânăr şef de administraţie judeţeană de la înfiinţarea acestei instituţii în judeţul Constanţan, aniversează astăzi 41 de ani.

Horia Ţuţuianu s-a născut pe 1 septembrie 1976, este căsătorit şi are doi copii.

În anul 2000, Ţuţuianu a absolvit cursul „Managementul activităţilor din turism“ organizat de Agenţia Naţională pentru Turism/Centrul Naţional de Educaţie Permanentă în Turism, iar în 2001 a obţinut brevetul în turism, specializarea hotelărie şi administraţie, organizat tot de Agenţia Naţională pentru Turism. În 2012, Ţuţuianu a absolvit şi un masterat în administraţie şi guvernare, în cadrul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, la Universitatea „Ovidius“ Constanţa. Activitatea profesională  Concomitent cu formarea continuă, şeful CJC a lucrat încă din timpul vacanţelor studenţeşti. Primul loc de muncă a fost ca şef de recepţie într-un complex hotelier din Eforie Sud.

Între 1999 şi 2001, a ocupat postul de economist sector producţie - comerţ - alimentaţie publică şi turism, în cadrul SC Neptun-Olimp SA din Mangalia. Din 2001 şi până în 2002, acesta a ocupat funcţia de şef serviciu comercial/producţie în cadrul SC Euxin SA din Constanţa. În perioada 2012 - 2016, Horia Ţuţuianu a fost director general al aceleiaşi societăţi. Practic, din această funcţie a venit direct la Consiliul Judeţean.

În aceeaşi perioadă a deţinut şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Neptun-Olimp SA din Mangalia, iar în plan administrativ, mandatul de consilier judeţean PSD. În timpul mandatului de ales local a fost şi reprezentant din partea Consiliului Judeţean Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC RAJA SA.

Şeful CJC vorbeşte două limbi străine: engleză şi franceză. Acesta mărturiseşte că îl caracterizează spiritul de echipă, capacitatea de adaptare sporită, capacitatea de asimilare de informaţii, tenacitatea, seriozitatea, dar şi deschiderea către comunicare. Ţuţuianu s-a declarat ca fiind posesor al abilităţilor de leadership, al capacităţii de sinteză, al capacităţii decizionale şi al calităţilor necesare unui management organizaţional performant. Educaţie şi formare Preşedintele Consiliului Judeţean este absolvent cu diplomă de licenţă al Universităţii din Bucureşti, licenţiat al Institutului de Drept şi Relaţii Internaţionale „Nicolae Titulescu“, în ştiinţe juridice, specializarea drept şi relaţii internaţionale, promoţia 1999.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii