Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI acuză cinci deputaţi de conflict de interese. Află care sunt aceştia

ro

19 Sep, 2011 14:51 1062 Marime text

Agenţia Naţională pentru Integritate a constatat,  în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, de către cinci deputaţi.

În vizorul Agenţiei au intrat Oana Niculescu-Mizil (PSD), Sonia Maria Drăghici (PSD), Mihai Radan (grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale), Stelică Iacob Strugaru (PDL) şi Andras-Levente Mate (UDMR).

ANI menţionează că, în conformitate cu prevederile Legii nr.161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, "prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative", iar, potrivit dispoziţiilor art. 2531 din Codul Penal al României, conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv.

Toţi cei cinci deputaţi sunt acuzaţi că şi-au angajat la cabinetele parlamentare diferite rude.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil şi-a angajat mama, Andras Levente Mate - soţia, iar ceilalţi trei şi-au angajat copiii la cabinetele lor parlamentare.

Rudele deputaţilor au fost plătite din bani publici. ANI susţine că, pentru plata acestora, s-au cheltuit din buget aproximativ 50.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii