Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:22 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angela Filote „Delta este privită ca un bun european“

ro

01 Sep, 2014 17:23 970 Marime text
Şefa Reprezentanței Comisiei Europene la Tulcea a avut, luni, o întâlnire cu vicepreședinții Consiliului Județean, Vasile Strat şi George Şilcu, dar și cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Investiții Teritoriale Integrate“. Prezentă la Tulcea, Angela Filote a avut o discuţie ce s-a axat pe instrumentul financiar Investiții Teritoriale Integrate, în special, pe modul în care se va asigura caracterul integrat al acestor investiții.

„La momentul de față toată lumea este cu ochii pe Delta Dunării pentru că a atras acest instrument financiar inovator. Delta este privită ca un bun european și vrem să ne asigurăm că se păstrează acest patrimoniu“, a declarat șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

Reprezentanții ADI – ITI Delta Dunării au precizat faptul că în prezent s-a stabilit un necesar pe domenii, respectiv pe localități. Astfel, deja se știe care ar fi investițiile necesare în fiecare localitate, iar atunci când aceste proiecte vor fi prioritizate, un aspect important de luat în calcul va fi dezvoltarea integrată a fiecărei unități administrativ teritoriale.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Consiliul Judeţean Tulcea, aplicarea instrumentului financiar pe zona ITI (34 de unități administrativ teritoriale din județul Tulcea și patru din Constanța) va asigura integrarea județului în țară: drumul cu patru benzi, podul peste Dunăre, aeroportul sunt soluții de creștere a accesibilității în județul nostru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii