Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea regiei face plângere împotriva agresorului Angajații RAJA, agresaţi fizic şi verbal în Palazu Mare

ro

19 Aug, 2013 14:05 1186 Marime text
În cursul zilei de vineri, în jurul orei 15,30, doi angajați ai SC RAJA SA au fost agresați fizic și verbal de un locuitor al cartierului Palazu Mare.
Marian Croitoru – instalator și Nicolae Marincea – maistru, lucrau la refacerea unui branșament pe strada Poiana Mare, nr.22, lucrare executată ca urmare a schimbării conductei de alimentare cu apă de pe stradă. Instalatorul se afla în groapă, unde executa branșamentul la noua rețea, iar maistrul îl ajuta cu sculele necesare, de pe marginea lucrării.

La un moment dat, a apărut în fugă Elvis Radu, care a început să-i înjure pe cei doi angajați RAJA și să-i amenințe cu bătaia. Nici nu a terminat bine amenințările, că scandalagiul s-a repezit la maistrul aflat la marginea gropii și i-a tras un pumn în cap și unul în stomac. Acesta a încercat să se ferească, dar nu a reușit   și a fost lovit în zona urechii stângi și în zona plexului. După ce l-a agresat pe maistru, Elvis Radu a pus mâna pe lopata care se afla la marginea gropii și a încercat să-l lovească pe instalator. Acesta a prins de celălat capăt lopata și i-a smuls-o din mână agresorului. Rămas fără lopată, scandalagiul a luat din trusa de scule, aflată în apropierea lui, un ciocan cu care a început să-l lovească pe instalator, reușind să-l rănească la degetul mare de la mâna dreaptă. Acesta s-a apărat cu lopata și la un moment dat a reușit să-i smulgă ciocanul agresorului, care s-a năpustit imediat asupra sa cu pumnii, lovindu-l în zona toracică și în spate, între omoplați. Între timp, alertați de strigătele celor doi muncitori, la fața locului au ajuns mai mulți locuitori din zonă, printre care și câțiva cetățeni de etnie romă, prieteni cu Elvis Radu, care au reușit să-l îndepărteze pe agresor de locul faptei.

Incidentul a fost reclamat la 112, iar cei doi angajați RAJA au fost duși la Spitalul Clinic de Urgență Constanța, unde au primit îngrijirile medicale de specialitate necesare. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de la Secția 2 Poliție, care a constatat incidentul și l-a sancționat contravențional pe Elvis Radu.

Atât maistrul Nicolae Marincea, cât și instalatorul Marian Croitoru au depus la Secția 2 Poliție, pe numele lui Elvis Radu, plângeri penale pentru agresiune, conform Codului Penal. Mai mult, pe numele agresorului va depune o plângere penală și societatea noastră, atât la Secția 2 Poliție, cât și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, având în vedere că incidentul s-a produs în timpul programului de lucru, când salariații își îndeplineau sarcinile de serviciu.

SC RAJA SA va întreprinde toate măsurile legale pentru a preveni asemenea fenomene care conduc atât la vătămarea corporală și psihică a salariaților, cât și la îngreunarea bunului mers al activității societății.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii