Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii Penitenciarului Poarta Albă refuză activităţile cu grupuri mari de deţinuţi

ro

17 Oct, 2016 18:16 2178 Marime text
Angajaţii Secţiei de asistenţă psiho-socială din cadrul Penitenciarului Poarta Albă refuză, începând de astăzi, activităţile cu grupuri de peste 15 deţinuţi, cum era până acum, pentru a preveni incidentele, după ce o angajată a fost sechestrată în baie.
 
 „În urma evenimentului petrecut săptămâna trecută cu colega noastră, angajații Sectorului asistență psihosocială se reorganizează, iar timp de o săptămână nu vor mai efectua activități cu grupuri compuse din mai mult de 5-5 deținuți“, a declarat pentru ZIUA de Constanța directorul Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan.
 
Șeful închisorii de la Poarta Albă a ținut să precizeze că unitatea se confruntă cu deficiențe de personal în special în sectorul de pază.
 
Joia trecută, o angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost sechestrată de doi deţinuţi în baia clubului de activităţi, femeia fiind ameninţată cu un cuţit improvizat.
 
„În timpul derulării unei activităţi specifice de educaţie cu cei doi deţinuţi, aceştia au devenit violenţi şi ameninţând-o cu un cuţit improvizat au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenţia de a o agresa sexual. Acţionând cu tact şi profesionalism, lucrătoarea i-a convins pe cei doi deţinuţi să renunţe la intenţie după aproximativ 10 minute“, arăta ANP într-un comunicat.
 
În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, iar la nivelul Penitenciarului Poarta Albă a fost începută o anchetă.
 
Contactat de ZIUA de Constanța, purtătorul de cuvânt al ANP, scms Daniel Barbu a declarat, la finalul săptămânii trecute, că instituția face demersuri pentru obținere a de fonduri care să contribuie la contracararea deficiențelor de personal din sistem. De asemenea, mai preciza acesta, vor fi luate măsuri pentru ca incintele unde au loc activități cu deținuții să poată fi monitorizate video și audio sau prin vizete.  Materializarea acestor planuri este însă un proces de durată fără un orizont de timp bine stabilit în absența banilor de la Guvern.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii