Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:23 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jaf la bariera de la Feteşti Angajaţii furau 10.000 de euro pe zi din taxa pentru traversarea podului

ro

07 May, 2015 08:46 2238 Marime text
 
Sume uriaşe din banii plătiţi de şoferi pentru traversarea podului de la Feteşti au ajuns în buzunarele angajaţilor staţiei de taxare. La sfârşitul programului, un operator avea în buzunare şi 5.500 de lei.

Ca să ajungă să lucreze la staţia de taxare de pe Autostrada Soarelui, oamenii ar fi dat şpagă 5.000 de euro pentru un asemenea post.
 
Compania Naţională de Drumuri speră că încasările să crească şi cu 20% după ce a introdus sistemul de plata a taxei de barieră prin SMS, potrivit incont.ro.
 
Compania Naţională de Drumuri vede în timp real din sediul central toate maşinile care trec prin staţii. Unii operatori sfidează însă camerele de supraveghere, iar încasările nu se ridică la nivelul aşteptat.
 
Până acum s-a furat foarte mult, spun oficialii. Iată una din schemele aplicate: în momentul în care trece maşina, operatorul ridică barieră şi îi eliberează şoferului un bon fals. Evident, operatorul îşi pune banii în buzunar.
 
Noua plată prin SMS va înlocui o parte din oamenii care ridicau bariera la Feteşti, în special pe cei cu probleme.
 
Din cei 33 de angajaţi ai staţiei de taxare de la Feteşti vor mai rămâne doar zece. Reducerea de personal are mai multe cauze: pe de o parte, introducerea plăţii prin SMS şi lăsarea unei singure benzi cu barieră pe fiecare sens, pe de altă parte, controalele celor de la CNADNR, care au scos la iveală nereguli imense.
 
Că să stabilească prejudiciul, corpul de control a început să numere toate maşinile care trec prin faţă camerelor. Apoi a verificat dacă în casa de marcat se găseau şi banii daţi de şoferi. În total au fost verificate câteva mii de role din casele de marcat.
 
Rezultatul a fost uluitor: „Suma maximă neîncasată ca urmare a neemiterii bonurilor fiscale şi a altor nereguli a fost de 5.497 lei pentru un operator într-o tură de lucru", arată CNADNR, potrivit incont.ro.
 
Asta înseamnă că, în fiecare zi, statul român ar fi pierdut mai bine de 10.000 de euro.
 
15 oameni sunt cercetaţi în acest moment. Surse din CNADNR susţin că situaţia scăpase de sub control. Pentru că un asemenea loc de muncă era atât de profitabil, unii ar fi plătit 5.000 de euro ca să îl obţină. Poliţia urmează să demonstreze unde ar fi ajuns banii oferiţi drept mită.


Sursa: incont.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii