Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatii de la Aeroportul „Mihail Kogalniceanu", in greva japoneza

ro

23 Sep, 2009 17:13 1161 Marime text

Salariaţii au intrat în această dimineaţă în grevă japoneză pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de nerespectarea contractului colectiv de muncă.

Potrivit secretarului general al sindicatului, Ilie Sandu, cei aproximativ 200 de angajaţi ai aeroportului au intrat, de la ora 8.00, în grevă japoneză şi vor purta banderole albe pe o perioadă nedeterminată, în urma eşuării discuţiilor purtate cu reprezentanţii administraţiei, la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Am purtat negocieri cu conducerea, chiar săptămâna trecută ne-am întâlnit, dar n-am ajuns la niciun punct comun şi nu s-a soluţionat niciuna dintre cele opt revendicări formulate. Noi cerem, în primul rând, acordarea unui spor de 10%, conform contractului colectiv de muncă la nivelul unităţii, pentru cei care lucrează în ture, precum şi acordarea primei de vacanţă, de 500 de lei, cuprinsă de asemenea în contractul colectiv de muncă la nivel de ramură", a declarat Ilie Sandu.

Liderul sindical a mai spus că, în urma negocierilor cu conducerea aeroportului, nu s-a ajuns la niciun rezultat, motiv pentru care s-a declanşat greva japoneză pe termen nelimitat, care va fi urmată de grevă generală.

„În cazul în care aceste solicitări nu vor fi soluţionate, vom merge până la greva generală dacă este cazul", a avertizat secretarul general al sindicatului salariaţilor de la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii