Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţi prin firma Standard Shipping din Constanţa MAE a intervenit la autoritatile din Egipt si Turcia pentru marinarii romani de pe nava

ro

30 Apr, 2013 07:30 3009 Marime text
MAE roman a intervenit in sprijinul celor 29 de marinari romani de pe nava "Olympus", sechestrata in portul egiptean Adabiya, in urma demersurilor fiind adus un medic la bordul navei si spitalizati acei membri ai echipajului care au necesitat ingrijiri suplimentare.

"Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada Romaniei la Cairo continua sa monitorizeze acest caz si mentin o legatura permanenta cu toti cei implicati in rezolvarea cazului - armatorul, agentul vamal, avocatul angajat al cetatenilor romani, autoritatile egiptene", se mentioneaza intr-o precizare transmisa MEDIAFAX de MAE.
De asemenea, au fost intreprinse demersuri si pe langa Ministerul Afacerilor Externe de la Ankara, dat fiind ca armatorul navei provine din Turcia. MAE este in contact si cu Sindicatul Liber al Navigatorilor din Romania si firma angajatoare: Standard Shipping" din Constanta.
"Intre altele, s-a solicitat asigurarea asistentei medicale pentru marinarii romani, respectarea legislatiei internationale privind schimbul de echipaj si aprobarea deplasarii in portul Suez a unui reprezentant al misiunii diplomatice romane. In urma acestor demersuri, un medic a fost adus la bordul navei, iar marinarii care au solicitat ingrijiri medicale in regim de spitalizare au fost transportati cu o salupa la un spital din proximitate", evidentiaza MAE.
De asemenea, Ministerul de Externe mai arata ca sechestrarea navei de autoritatile egiptene a fost determinata de un litigiu de natura strict comerciala, a carui solutionare excede competentele consulare, insa marinarii romani vor primi in continuare asistenta consulara prioritara din partea misiunii diplomatice a Romaniei de la Cairo.
Douazeci si noua de marinari romani care fac parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic retinuta in Portul Adabiya din Egipt din cauza unor probleme tehnice cer sprijinul autoritatilor romane pentru a-si recupera salariile restante si a se intoarca in tara.
Marinarii au cerut ajutorul autoritatilor romane, prin mai multe scrisori, pentru a-si recupera salariile restante si a putea sa se intoarca acasa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii