Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Novac (Bihor) şi Andrei Bogdan Petre (Constanţa), candidaţii pentru preşedinţia Consiliului Naţional al Elevilor

ro

11 Jan, 2012 07:38 875 Marime text

Zeci de tineri din toată ţara, reprezentanţi ai consiliilor judeţene ale elevilor, participă, începând de marţi şi până vineri, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), însoţiţi de profesori coordonatori.

CNE are ca scop, printre altele, alegerea unor noi structuri de conducere. Pentru preşedinţia CNE s-au înscris Andrei Novac (Bihor) şi Andrei Bogdan Petre (Constanţa), în timp ce pentru funcţia de secretar candidează trei tineri.

Cu acest prilej, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat că este nevoie de o dezbatere amplă a propunerii de introducere a dreptului de vot de la 16 ani.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat că ministerul pe care îl reprezintă "este parte a oricărei dezbateri care priveşte o modificare de acest gen", adăugând că propunerea de introducere a dreptului de vot de la 16 ani presupune modificarea legii electorale.

Badea a făcut aceste declaraţii după ce o serie de delegaţi la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), care are loc la Târgu Mureş, s-au declarat în favoarea propunerii de introducerea a dreptului de vot începând cu vârsta de 16 ani, afirmând că tinerii pot vota responsabil şi la această vârstă, mai ales dacă în prealabil au loc campanii de informare a lor.

Pe de altă parte, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Dumitru Matei, a apreciat că elevii nu au încă maturitatea de a decide politic la 16 ani, însă "spiritul civic e binevenit" şi aceştia se pot implica în alegerea celor care să îi reprezinte în structurile de tineret.

Sursa: http://www.mediafax.ro/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii