Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Anchetat" de polițiștii români, despăgubit de CEDO pentru că a fost ... bătut!

ro

05 Nov, 2014 21:22 1267 Marime text
Un român care s-a plâns că a fost bătut de poliţişti, când era cercetat pentru furt, va fi despăgubit cu 7.500 de euro, pentru că autorităţile statului nu au desfăşurat o anchetă efectivă în acest caz, a hotărât Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), relatează mediafax.ro.
 
Marian Flămânzeanu, născut în 1981, s-a plâns Curţii Europene de faptul că a fost supus la tratamente inumane şi degradante atunci când a fost bătut de poliţiştii din satul său Letca Nouă (jud Giugiu) cu ocazia reţinerii şi cercetării, informează APADOR-CH, care l-a reprezentat pe reclamant.
 
De asemenea, Flămânzeanu s-a plâns că poliţiştii care l-au anchetat din cadrul Inspectoratului de poliţie Teleorman l-au bătut pentru a recunoaşte că a comis o serie de furturi.
 
CEDO a constatat că autorităţile statului nu au desfăşurat o anchetă efectivă pentru pedepsirea vinovaţilor, în consecinţă a existat o încălcare a articolului 3 - interzicerea torturii - al Convenţiei europene a drepturilor omului sub aspect procedural. Statul trebuie să-i plătească lui Marian Flămânzeanu 7.500 de euro pentru prejudiciul moral suferit.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii