Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă epidemiologică după ce o elevă a Liceului Pedagogic s-a îmbolnăvit de TBC. Zeci de copii au intrat în contact cu tânăra

ro

29 Mar, 2019 14:50 1884 Marime text
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea desfăşoară o anchetă epidemiologică în care sunt implicaţi circa 100 de copii din diferite unităţi din municipiu, după ce o elevă a Liceului pedagogic "Ion Creangă" a fost internată cu diagnosticul de tuberculoză (TBC) la Spitalul Judeţean de Urgenţă, informează Agerpres.ro

Directoarea DSP, Mirela Prodan, a declarat pentru AGERPRES că eleva de clasa a XI-a se află sub supraveghere medicală şi că deocamdată nicio altă persoană nu a fost afectată de respectiva boală.

"A fost stabilită lista contacţilor, iar până acum nicio altă persoană nu a fost afectată", a menţionat Prodan.


Eleva de clasa a XI-a a efectuat practică în mai multe unităţi, iar printre acestea se află grădiniţa nr. 4, unde aproape 80 de copii sunt sub anchetă epidemiologică, dar şi la centrul "Paşi spre lumină" al Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS), unde sunt 16 copii.

"Avem contracte de voluntariat cu trei licee. (...) Centrul nostru este acum în anchetă epidemiologică să vedem dacă domnişoara a transmis boala şi copiilor sau personalului din centru", a menţionat directoarea DAPS, Ştefana Zibileanu. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii