Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă ANP la Penitenciarul Aiud. Directorul Nazare, suspectat de trucarea concursului de admitere

ro

22 Sep, 2016 16:19 2496 Marime text
Corpul de control al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) efecueaza verificări referitoare la posibilă trucare a unui concurs de admitere la Penitenciarul Aiud. Directorul penitenciarului şi preşedintele comisiei de concurs, comisarul șef, Valentin Nazare, este suspectat de nereguli, în legătură cu derularea concursului pentru ocuparea a opt posturi de agent în operativ.
 
Concret acesta, în calitatea de preşedinte al comisiei de concurs, a dispus repetarea unor etape din cadrul probei sportive şi descalificarea unor candidaţi, după ce aceştia fuseseră deja declaraţi admişi, în final rămânând în concurs, pentru restul de probe, un număr de candidate egal cu numărul posturilor disponibile.
 
Datele preliminare arată că acesta a încercat să intimideze candidatele descalificate, obligându-le chiar să semenze o declaraţie prin care se angajază să nu conteste şi să nu facă plângere în legătură cu cele petrecute. În baza acestor declaraţii, conducerea penitenciarului a dezinformat ANP şi publicul, susţinând că repetarea probelor s-a făcut la iniţiativa candidaţilor deja admişi.
 
Corpul de control al ANP verifică deasemenea şi informaţiile în legătură cu legăturile de afinitate dintre directorul Valentin Nazare şi anumite candidate, care în urmă acţiunilor acestuia au fost declarate admise pe posturile de agent de penitenciare în sectorul operativ.
 
În context, precizăm că la Penitenciarul Aiud se desfăşoară şi o anchetă coordonată de către Parchetul Aiud în legătură cu acelaşi concurs de admitere, însă pentru alte fapte. Informaţiile existente indică faptul că directorul penitenciarului ar fi încercat să solicite o taxa suplimentară de admitere candidaţilor înscrişi la concurs, iar ANP a aflat despre această intenţie şi a sesizat organele de urmărire penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii