Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAT Tichetele de vacanta - un nou bonus pentru angajati

ro

18 Mar, 2009 22:06 844 Marime text

Tichetele de vacanţă sunt bonuri de valoare pe care angajatorii le pot oferi propriilor salariaţi şi care pot fi folosite la plata serviciilor turistice în reţeaua hotelurilor, pensiunilor şi a altor unităţi de turism din România. Tichetele de vacanţă sunt deductibile şi scutite de taxe şi impozite atât pentru angajat cât şi pentru angajator.

Ele au o valoare de şase salarii minime brute pe ţară (3.600 lei pe salariat pe an).
Angajatorul împreună cu sindicatele vor alege agentul economic care tipăreşte tichetul de vacanţă pe care îl va da angajatului. Angajatul se va adresa unui operator de turism (agenţie sau unitate hotelieră) pentru a-şi cumpăra serviciul turistic în valoare de 3.600 lei. În serviciul contractat trebuie să fie cuprinsă cel puţin o noapte de cazare. Tichetele de vacanţă nu pot fi comercializate sub formă de bani sau folosite de alte persoane decât beneficiarul.

Agenţiile de turism agreate pentru a utiliza tichetele de vacanţă cât şi agenţii economici urmează să fie anunţaţi de Ministerul Turismului în maxim 15 zile. Întrebarea care se ridică este de unde vor avea angajatorii bani pentru achitarea acestor tichete de vacanţă în condiţiile în care bugetele alocate pentru acest an nu prevăd aceste sume, iar Guvernul a anunţat o rectificare bugetară negativă.

Este una din întrebările la care urmează să se găsească răspuns din partea participanţilor la dezbaterea organizată de ANAT, patronatul agenţiilor de turism cât şi din partea Ministerului Turismului prezenţi la această întâlnire cu operatorii de turism ce se desfăşoară la Romexpo.

Dezbaterea de miercuri organizat` de ANAT privind tichetele de vacanţă este premergătoare deschiderii Târgului de Turism ediţia de primăvară, care se desfăşoară la Romexpo începând de joi.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii