Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF va impozita de acum și cadourile de nuntă!

ro

04 Aug, 2015 19:45 2900 Marime text
 
Pentru evitarea evaziunii fiscale, statul român vine cu o nouă reglementare, cadourile băneşti date mirilor de către nuntaşi să fie impozitate, astfel încât statul să poată încasa impozitul de 16%. Obligaţia mirilor este ca înainte de nuntă, cu 30 de zile, să meargă la ANAF şi să închrieze o casă de marcat special concepută pentru cadourile băneşti. În cazul în care invitaţii nu au cash, se va achita şi cu un POS, care va fi achiziţionat tot de la ANAF. Plata lăutarilor se va face cu chitanţă de mână, aceştia având obligaţia de a-şi declara veniturile “fără număr” din aceste activităţi socio-culturale, iar banii vor fi scăzuţi de la impozitare, fiind considerați sumă reinvestită. Bacşişul ospătarilor va fi trecut separat pe casa de marcat deja închiriată de la ANAF. Poziţiile din casa de marcat vor fi speciale, după cum urmează: naşii, socrii mari, socrii mici, cumnatul de mână, domnişoara de onoare, cavalerul de onoare, verişori, alte rude, obligaţii, prieteni.
Raportul Z se va scoate imediat după ce s-a terminat nunta, iar în maxim 48 de ore va trebui să fie depus la sediile ANAF din ţară, cu tot cu casele de marcat şi POS pentru calcularea sumei ce va fi achitată statului.
Raportul X nu se va scoate de către cei care închiriază aceste echipamente, acesta va fi scos de către inspectorii ANAF.
 
 
Acesta este un pamflet.
Sursa: defecti.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii