Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF mai angajează oameni pentru a-și verifica contribuabilii

ro

13 Sep, 2015 22:40 1314 Marime text
Guvernul înfiinţează Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu personalitate juridică şi buget propriu, în subordinea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). În plus, Direcţia verificări fiscale care gestionează programul de creştere a conformării voluntare a persoanelor cu venituri mari se reorganizează la nivel de direcţie generală, sub denumirea Direcţia generală control venituri persoane fizice.
 
După cum spun  cei de la Fisc, măsura ar fi fost solicitată de către Fondul Monetar Internaţional. Totodată, este prevăzută organizarea şi funcţionarea în cadrul aparatului propriu al Fiscului a Direcţiei de executare silită cazuri speciale, precum şi a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale, cu atribuţii în coordonarea şi monitorizarea modalităţilor de executare silită, inclusiv a valorificării bunurilor sechestrate prin modalităţile prevăzute de lege, precum şi a aplicării măsurilor asigurătorii.
 
Numărul total de posturi alocat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va fi suplimentat cu 1.000 posturi, justificat, în principal, de volumul activităţii de executare silită pentru care se constituie şi structura nouă de executare silită cazuri speciale, deficitul de personal de la nivelul altor direcţii, şi alte operaţiuni care necesită personal suplimentar.
 
Proiectul mai prevede înfiinţarea postului de secretar general-adjunct, având în vedere dimensiunile şi complexitatea activităţii aparatului propriu al ANAF. În noua organizare se pot delega din atribuţiile de ordonator de credite către postul de secretar general-adjunct care va coordona în mod direct Direcţia generală de investiţii, achiziţii publice şi servicii interne, Unitatea de imprimerie rapidă şi Direcţia generală de buget şi contabilitate, urmând ca secretarul general să coordoneze direct doar Direcţia generală de organizare şi resurse umane şi Serviciul de comunicare, relaţii publice şi mass-media, precum şi diverse proiecte cu finanţare externă existente la nivelul ANAF.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii