Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF desfiintează Finanţele publice locale. Vezi ce alte modificări urmează

ro

13 Jun, 2013 08:39 2157 Marime text
Pentru cresterea eficientei colectarii si eficacitatii in combaterea fenomenelor de frauda si evaziune fiscala, ANAF va trece printr-un proces de reorganizare care ar putea duce la desfiintarea directiilor judetene ale finantelor publice.

Chiar daca in locul finantelor judetene, proiectul lansat de MFP propune infiintarea unor directii regionale, multe alte modificari vor schimba structura curenta a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Nota de fundamentare atasata proiectului aminteste ca ANAF trebuie inca sa faca fata unor provocari importante pentru modernizarea activitatii sale. Au fost identificate urmatoarele puncte slabe ale agentiei, pe linia carora urmeaza a se actiona in scopul eliminarii disfunctionalitatilor, intaririi aparatului fiscal si utilizarii resurselor de care dispune la capacitate maxima si in conditii de eficienta :

- nivelul redus al conformarii voluntare si de aici, nevoia acut resimtita de actiune atat pentru combaterea evaziunii fiscale, a oricaror mijloace de evitare a declararii si a platii, cat si pentru imbunatatirea serviciilor oferite contribuabililor si diminuarea costurilor conformarii.

Sursa: Contabilul.manager.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii