Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodorovici ANAF a făcut exces de zel în anumite situații

ro

05 May, 2015 20:28 875 Marime text
 
Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că există situații în care ANAF a dat dovadă de exces de zel și că instituția ar trebui să interacționeze normal și chiar prietenesc cu mediul privat. 
 
"ANAF caută să respecte prevederile legale. Este adevărat că în unele situații este poate un exces de zel aici, este un subiect la care e nevoie de lucru în timp, nu poți schimba abordarea unei structuri publice într-un timp foarte scurt. Eu țin foarte mult, am spus-o de foarte multe ori colegilor de la ANAF, țin mult ca modul în care interacționează cu mediul privat să fie unul normal și, de multe ori, chiar prietenesc. Adică să nu fie o abordare să spunem abuzivă", a declarat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.
 
"Trebuie schimbată abordarea în care se fac controale. Acum se fac în urma unor sesizări din diferite zone, rapoartele Curții de Conturi sau alte surse de informare. Trebuie un pic adăugat și schimbat pe fond, și anume un eșantion de verificat trebuie stabilit foarte clar pe elemente foarte transparente. În eșantionul de control lunar trebuie să fie aduse companii din fiecare categorie a agenților economici, și mari, și mijlocii și mici, egale cu ponderea pe care acestea o au în totalul de companii naționale", a mai spus  ministrul Finanțelor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii