Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:56 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF a demarat, astăzi, Operațiunea „Cristal"

ro

19 Oct, 2015 11:16 1117 Marime text
Astăzi, Direcția Antifraudă Fiscală a demarat prima etapă a unei ample operațiuni de control și monitorizare a firmelor care își desfășoară activitatea în toate centrele engros din România  (Operațiunea "Cristal").
 
„În fiecare zi, până pe 25.12.2015, atât în cadrul controalelor operative, cât și al verificărilor documentare și al întâlnirilor cu  reprezentanții firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor, inspectorii antifraudă din toată țara vor verifica în detaliu activitatea economică și traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale. Echipa de conducere a operațiunii va stabili atât zilele în care formațiunile mobile ale Direcției Antifraudă vor monitoriza 24 de ore din 24 intrările și ieșirile de marfă, cât și altgoritmul de schimbare a componenței echipelor de control”, potrivit unui comunicat remis cotidianului ZIUA de Constanţa.
      
Sunt vizate 60 de engros-uri, iar astăzi, la ora 09.30, cca 600 de inspectori antifraudă au demarat simultan controalele în primele complexuri engros, respectiv în:
 
1. West Market (Oradea)
9. Marlorex  (Craiova  )
2. Agrotransilvania Dezmir (Cluj)
10. Frigorifer (Craiova )
3. Romalion (Bacău)
11. Gama Center  (Ploiești)
4. Pasărea Phoenix (Iași)
12. Pavcom (Târgoviște)
5. Galgros (Galați)
13. Expomarket Doraly (Afumați Ilfov)
6. Tug (Brăila)
14. Smart Expo Flora (București)
7. Euro 2 (Timișoara)
15. Brintex (Brașov)
8. Piața de Gros (Timișoara).
 
Operațiunea "Cristal" va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape. "La sfârșitul acestei operațiuni, singurii care vor mai desfășura activități economice în engros-urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești. Iar cei care se gândesc că vor înființa alte firme prin interpuși care nu au cazier fiscal, pentru a obține codul de TVA, trebuie să înțeleagă că aceasta nu este o operațiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din engros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal și pentru un șurub", a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.

Ti-a placut articolul?

Comentarii