Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amin Aouad Afluxul actual de migranţi nu urmează să scadă

ro

27 Sep, 2015 19:39 1124 Marime text
 
Amin Aouad, coordonatorul regional al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a apreciat vineri, că afluxul actual de migranţi către Europa este de aproximativ 8.000 de persoane pe zi, un număr care nu urmează să scadă, relatează Reuters.
 
Tot el a subliniat faptul că fenomenul ar putea să fie doar „vârful aisbergului”.
 
„Nu văd o diminuare. Nu văd o oprire” a afluxului, a declarat Amin Aouad.
 
„Atât timp cât nu există o soluţie pentru Siria, atât timp cât nu va fi stabilizată situaţia refugiaţilor în ţările vecine (Siriei), vor fi necesare eforturi”, a mai precizat coordonatorul regional al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.
 
Amin Aouad a îndemnat comunitatea internaţională să se unească şi să adopte o abordare globală, sugerând că oprirea războiului civil din Siria le revine celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU.
 
„Guvernele care pot face diferenţa sut guvernele care dispun de o influenţă asupra situaţiei politice şi securităţii în lumea în care trăim azi”, adăugat coordonatorul.
 
 
Dominik Bartsch, adjunctul coordonatorului ONU pentru Probleme Umanitare în Irak, a declarat că aproximativ zece milioane de persoane vor avea nevoie de o asistenţă umanitară până la sfârşitul acestui an, în această ţară în care 3,2 milioane de persoane au fost strămutate din calea războiului.
 
Tot el punctează faptul că aproximativ 500.000 de civili ar putea să fie strămutaţi din oraşul Mosul, dacă forţele guvernamentale irakiene încearcă să recucerească această aglomeraţie urbană de la gruparea extremistă Statul Islamic. 




Sursa foto: banjarkuumaibungasnya.blogspot.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii