Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Amfore şi statuete contemporane” la Muzeul Callatis

ro

19 May, 2012 13:06 1069 Marime text

Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia şi Primăria Municipiului Mangalia, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici Filiala Constanţa 1, organizează astăzi, ora 19.00, vernisajul expoziţiei temporare de ceramică: Amfore şi statuete contemporane într-un muzeu de antichităţi.

Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a declarat: „La iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM), începând cu anul 1977, comunitatea mondială a muzeelor sărbătoreşte, în ziua de 18 mai, Ziua Internaţională a Muzeelor. Anul trecut, această zi a fost sărbătorită de aproximativ 30.000 de muzee, din peste 100 de ţări. Şi în acest an, în seara de 19 mai, numeroase muzee din întreaga ţară sărbătoresc Noaptea Muzeelor. Cu acest prilej, sunt organizate diverse activităţi menite să atragă cât mai mulţi vizitatori către sălile expoziţionale, iar vizitarea muzeelor este gratuită.

Creaţiile expoziţiei temporare «Amfore şi statuete contemporane într-un muzeu de antichităţi» aparţin preşedintelui Filialei Constanţa 1 a UAP, Eusebio Spînu. Printre acestea se află statuete şi amfore realizate după modelul celor create de grecii care au trăit în urmă cu peste două milenii la Callatis.

După vernisarea expoziţiei, vizitatorii vor putea vedea o prezentare în PowerPoint a activităţilor desfăşurate, la muzeul callatian, în ultimul an. Vom începe cu inaugurarea noii expoziţii permanente a muzeului, din ziua de 25 mai 2011, şi vom încheia cu activitatea de curăţare a siturilor arheologice, derulată săptămâna trecută. Printre celelalte activităţi vor mai fi: ceremonia oficială de predare-primire a singurului papirus descoperit în România, prezentarea de modă antică, piesele de teatru organizate în colaborare cu Teatrul Thaliamar, lecţiile deschise de istorie pregătite pentru elevii instituţiilor de învăţământ din Mangalia şi manifestările desfăşurate cu prilejul unor zile importante din istoria României.”

 

Născut în anul 1967, Eusebio Spânu a urmat Academia Naţională de Arte Nicolae Grigorescu din Bucureşti, secţia ceramică. A organizat mai multe expoziţii personale şi a fost prezent cu lucrările sale la numeroase expoziţii colective naţionale şi internaţionale. A participat la simpozioane şi tabere de creaţie şi a obţinut numeroase premii, distincţii şi burse.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii