Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi record într-o singură zi! Poliţia Locală Constanţa a sancţionat pe bandă rulantă

ro

12 Aug, 2018 11:11 2624 Marime text

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii Direcției Generale Poliţia Locală Constanţa în data de 11 august 2018 au fost aplicate 175 amenzi contravenționale în valoare totală de 32.959 lei.

Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă, sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:

•    Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 27 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;
•    OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 23 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare;
•    H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 54 de amenzi contravenționale (majoritatea pentru staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu aceasta destinație din municipiul Constanta sau Stațiunea Mamaia);
•    Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite:  au fost încheiate 14 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției încheiate pentru pentru acte de comerț ilicit desfășurate pe plajă, dar și în zonele de promenada  ori activități de prestări servicii în locuri neautorizate prin închirierea bunurilor imobile în vederea obținerii unor foloase materiale în mod ilicit.
A fost sancționată contravențional cu amenda de 1500  lei și o persoana care își plimba câinele  din rasa Amstaff fără a avea botnița in spațiul public de pe strada Alexandru Gherghel din municipiul Constanta. Aceasta a încălcat prevederile O.U.G 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși ori agresivi.

De asemenea, in aceeași zi comercianților ambulanți le-au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a mărfurilor comercializate in condiții igienico sanitare improprii  și / sau fără autorizație de proveniența sau comercializare.

 Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, poliţiştii locali le recomandă tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

"Pentru prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale solicităm cetățenilor, care întâlnesc cazuri, care intră în competența noastră instituțională, în special încălcări ale normelor de curățenie și de conviețuire socială, să ne acorde sprijinul pentru identificarea făptuitorilor prin apelarea numărului Dispeceratului Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă", a transmis Poliţia Locală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 12 Aug, 2018 14:08 Bravo Poliția Locală bravo vouă