Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi pentru constănţenii care aruncă gunoaie la întâmplare

ro

14 Sep, 2016 21:08 3805 Marime text
Municipalitatea Constanţa are un nou plan ambiţios de a-i civiliza pe constănţenii obişnuiţi să arunce mizerii la întâmplare pe stradă sau în parcuri, la fel ca şi cei care ies la plimbare cu patrupedele şi nu curăţă după ele.

Astfel, cei care nu se supun regulilor de trai civilizat în mediul urban, vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 400 şi 1.000 de lei.

Măsura nu vine dintr-o dată, ci la capătul unei campanii a Poliţiei Locale care a dus muncă de lămurire cu cetăţenii pentru a-i face să înţeleagă importanţa menţinerii unui oraş curat.

„Mâine va fi ultima zi de informare a cetăţenilor din parcuri asupra acestor fenomene antisociale, reprezentate de aruncarea resturilor în alte locuri decât cele special amenajate şi în cele de folosinţă comună, cum ar fi parcurile, peluzele, spaţiile verzi şi aleile din parcuri. Încercăm să inducem populaţiei un comportament civilizat. Până la urmă sunt nişte norme de bun simţ pe care fiecare dintre noi ar trebui să le respectăm, pentru că şi acasă dacă ai o mizerie, o arunci la coş“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa, Drăguţ Encică, din cadrul Poliţiei Locale Constanţa.

Tot de mâine, agenţii de la Locală vor pune în aplicare şi sancţiunile.

„Acţiunile noastre vor continua, iar ca scop final avem această dorinţă de a civiliza populaţia în ceea ce priveşte comportamentul public“, a mai adăugat Encică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii