Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:25 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi în Mamaia Hoteluri şi restaurante care nu au sisteme de pază si supraveghere, luate la ochi de poliţişti

ro

29 Jul, 2014 10:09 1001 Marime text
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică cu atribuţii pe linia sistemelor de securitate au organizat şi executat un control pe linia sistemelor de pază la operatorii de plajă şi alte obiective de pe raza staţiunii Mamaia, transmite Biroul de presă al IPJ Constanţa.
 
Poliţiştii au aplicat mai multe amenzi pentru nerespectarea legislaţiei specifice în vigoare. Au fost vizaţi toţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în diverse imobile din staţiune: hotelieri şi administratori de terase şi restaurante. Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la o terasă-restaurant situată pe faleză, poliţiştii au constatat faptul că nu a fost adoptată nicio formă de pază din cele prevăzute la Legea 333/2003, motiv pentru care societatea a fost sancţionată cu 2.000 lei. 
 
La aceeaşi dată, poliţiştii Staţiunii Mamaia au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ambulant de pe plajă, ocazie cu care au fost legitimate 27 de persoane, verificaţi 16 agenţi de pază, fiind sancţionate contravenţional zece persoane, valoarea amenzilor fiind de peste 3000 de lei, mai precizează Biroul de presă al IPJ Constanţa.
 
Şi poliţiştii din Costineşi au derulat o acţiune similară în staţiune, aplicând astfel patru sancţiuni, în valoare totală de 6000 lei.
 
De asemenea, efective ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale în cooperare cu cele ale Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanţa au organizat şi desfăşurat o acţiune în staţiunea Mamaia, având ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ neautorizat pe plajă şi în zona adiacentă, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de o mie de lei. Spre exemplu, o femeie în vârstă de 45 de ani, care comercializa ambulant pe plajă produse alimentare fără a respecta prevederile Legii 12/1990, a fost sancţionată contravenţional de poliţişti cu 500 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii