Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de 4600 de lei la Constanţa aplicate de ANVSA

ro

20 Jan, 2017 14:23 1078 Marime text
ANVSA face publice rezultatele controalelor având ca tematică sărbătorile de iarnă
În perioada 22 decembrie 2016 — 10 ianuarie 2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 2.704 de unități de producție și comercializare de produse alimentare.
Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 181 de amenzi contravenționale, 4 unități au primit ordin de suspendare a activității, iar în cazul altor 12 s-a decis interzicerea activității.
Valoarea totală a amenziilor se ridică la 397.470 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depășește 4 tone.
Verificările inspectorilor au vizat: târguri de animale, piețele agro-alimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).
Neconformitățile constatate și sancționate la nivelul judeţului Constanţa au fost cele privind depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în spații neigienizate și neîntreținute în mod corespunzător; lipsă contract cu firme specializate pentru deratizare, dezinfecție dezinsecție (DDD), lipsă contract firmă specializată în neutralizarea deșeurilor, întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare. Valoarea amenzilor este de 4.600 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii