Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendă de 16.000 de lei pentru comandant Transfugi la bordul navei

ro

19 Dec, 2011 17:37 941 Marime text
În perioada 15-19.12.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, structură nou înfiinţată la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea si controlul  frontierei de stat, prevenirea si combaterea mult mai eficientă a migraţiei ilegale si infractionalităţii transfrontaliere in zonele de competenta. Poliţiştii de frontieră constanţeni au depistat 2 clandestini la bordul unei nave pavilion Insulele Cook, sosită în portul Midia.

        În data mai sus menţionată, în jurul orelor 01,30, lucrători ai Punctului de Trecere a Frontierei Midia, din cadrul Grupului de Nave Constanţa, au fost informaţi că la bordul unei nave sosite din direcţia Slovenia, se află doi clandestini fără documente de călătorie.

Conform declaraţiilor comandantului navei, cei doi cetăţeni au fost  descoperiţi ascunşi în camera cârmei, la 3 zile după ce nava a părăsit  un port  din Africa.

Din cercetările efectuate la bordul navei, cele două persoane originare dintr-un stat african, G.L.C de  19 ani, respectiv, S.A. de 18 ani, intenţionau sa ajungă în Franţa pentru a munci.
Comandantul navei a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 şi art.143 pct.1 din OUG 194 /2002, republicată şi modificată de L 157/2011 cu amendă în valoare de 16.000 lei.

Persoanele clandestine au rămas la bordul navei sub strictă monitorizare,  luându-se măsura  supravegherii şi prezenţei la bord a celor doi de către efective ale  Gărzii de Coastă, urmând a fi returnaţi în ţara de destinaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii