Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA a fost impresionat de românii care au strigat “Corupţia ucide!”

ro

25 Feb, 2016 16:12 1794 Marime text
 
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a întâlnit astăzi cu studenţii clujeni, unde a ţinut prelegerea pe tema “Reflections on Presidents' Day”, la care a asistat şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj. El a declarant, cu acest prilej, că pentru orice stat democratic corupţia este o otravă şi că lupta împotriva flagelului este vitală pentru viitorul ţării noastre.
 
“Corupţia este o otravă pentru orice democraţie, fie că este în SUA sau în România trebuie eliminată la toate nivelele vieţii publice. Este o mare provocare şi felicit România pentru ce a făcut şi pentru că luptă din greu împotriva corupţiei, este o luptă care nu se termină niciodată şi trebuie susţinută. Această luptă nu există numai în România, şi vecinii dumneavoastră se confruntă cu provocări serioase, cum ar fi Ucraina, Republica Moldova, dar şi SUA are o problemă cu corupţia, în condiţiile în care au fost cazuri de foşti guvernatori şi senatori anchetaţi sau preşedinţi care au părăsit funcţia din cauza corupţiei”, a menţionat Hans Klemm.
 
Ambasadorul a adăugat că a fost martorul unor evenimente importante în România, după tragedia de la Colectiv, când românii s-au unit împotriva corupţiei: “Am văzut zeci de mii de oameni care s-au unit într-o solidarizare paşnică împotriva corupţiei, am văzut sloganul 'Corupţia ucide', am fost impresionat de acei cetăţeni de pe străzile Bucureştiului. Mulţi dintre voi aţi participat la aceste demonstraţii şi aţi văzut un viitor luminos pentru România, unde legea domneşte şi lupta împotriva corupţiei este foarte mare”.
 
Klemm speră că acei oameni care au ieşit în stradă să-şi voteze lideri responsabili la alegerile din acest an. El a fost întrebat de studenţi cum poate SUA să sprijine România în lupta împotriva corupţiei.
 
“Avem reprezentaţi ai mai multor instituţii americane, cum ar fi FBI, Departamentul Justiţiei, dar vorbim de cel mult zece persoane, resursele directe pe care le putem oferi în acest parteneriat sunt limitate. Dar lucrăm la cazuri care privesc contraterorismul, crima organizată, traficul de droguri sau persoane şi, când putem şi suntem solicitaţi, oferim asistenţă DNA şi altor instituţii de aplicare a legii”, a răspuns ambasadorul SUA.
 
În cursul zilei de mâine, Hans Klemm va participa, la Facultatea de Studii Europene, la dezbaterea ”Ameninţări de securitate actuale în spaţiul euro-atlantic”, organizată de Grupul de Reflecţie CITADEL. Potrivit organizatorilor, temele abordate în cadrul dezbaterii vor reliefa principalele provocări, ameninţări şi riscuri la adresa securităţii în spaţiul euro-atlantic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii