Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Talibanii susțin că l-au doborât. Elicopter cu diplomaţi prăbuşit în Pakistan Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad și-au pierdut viața

ro

08 May, 2015 12:16 1412 Marime text
 
Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad și-au pierdut viața, astăzi, în urma prăbușirii unui elicopter militar în nord-estul Pakistanului.

Şase persoane și-au pierdut viața după ce un elicopter militar, care transporta mai mulţi diplomaţi la evenimentul de lansare a unor proiecte în nordul Pakistanului, s-a prăbuşit peste o şcoală şi a luat foc. Victimele accidentului sunt ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad, soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia, precum și cei doi piloți ai elicopterului de tip MI-17.

Printre răniți se numără ambasadorii Poloniei și Olandei la Islamabad. 

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, potrivit Reuters.

O delegație de diplomați și ziariști se deplasa vineri cu trei elicoptere în regiunea Gilgit-Baltistan, când unul dintre aparate s-a prăbușit peste o școală la aterizare.


UPDATE 1, ora 13.49

Talibanii susțin că elicopterul prăbușit astăzi în nord-estul Pakistanului a fost doborât de ei și declară că ținta lor era premierul pakistanez Nawaz Sharif, informează AFP, citat de Agerpres.



Sursa: România TV, Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii